Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Συνεδριάζει στις 25/4 το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Picture 0 for «Εμφύλιος» στο Υπουργείο Εξωτερικών για τα γραφεία ΟΕΥ

 Στο υπουργείο Εξωτερικών συγκαλείται την Πέμπτη 25 Απριλίου, υπό την προεδρία του υπουργού Δ. Αβραμόπουλου, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων.

  Στη θεματολογία του Συμβουλίου περιλαμβάνονται
οι σχέσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και οι σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες αυτές.
 

  Τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου, ο κ. Αβραμόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν.
 
  Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, κατά τις συναντήσεις του με την πολιτική ηγεσία της χώρας ο κ. Αβραμόπουλος θα διατρέξει όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη των Ελληνο-Αζερικών οικονομικών σχέσεων, καθώς και των σχέσεων Αζερμπαϊτζάν - Ευρωπαϊκής Ένωσης εν όψει της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρώτο εξάμηνο του 2014.
 
  Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και οι εξελίξεις γύρω από την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδος - Αζερμπαϊτζάν υπό το φως και της κύρωσης της συμφωνίας Ελλάδας - Ιταλίας - Αλβανίας για την υλοποίηση του αγωγού TAP.



πηγη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου