Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν Καταργείται Το ΚΕΕΜ Σπάρτης!


Τέρμα στην υφέρπουσα φημολογία δίνει ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Μπεγλίτης μετά από Ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, σχετικά με την κατάργηση του Στρατοπέδου «Κων/νου Δαβάκη» του ΚΕΕΜ Σπάρτης.
Ο κ. Υπουργός στην απάντηση του διαβεβαιώνει το Λάκωνα βουλευτή
ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης της λειτουργίας του ΚΕΕΜ Σπάρτης, όπως άλλωστε είχε υποστηρίξει και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όθωνας κατά την συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Δαβάκη πριν από λίγες μήνες, για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών Σπάρτης.
Τότε ο κ. Όθωνας είχε διαβεβαιώσει τον κ. Δαβάκη πως δεν έχουν βάση τα σενάρια που ήθελαν τη διακοπή λειτουργίας του ΚΕΕΜ Σπάρτης ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο υποδοχής και κράτησης μεταναστών από όλη την Πελοπόννησο !
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης αναφέρει στην απάντηση του πως η μείωση του αριθμού των ΚΕΝ που λειτουργούν στη χώρα μας, η οποία και έγινε πριν από λίγους μήνες, κινήθηκε στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που διατίθενται για την λειτουργία των ΚΕΝ, δεδομένου ότι το μέσο ετήσιο λειτουργικό κόστος ενός ΚΕΝ είναι ιδιαίτερα υψηλό και ανέρχεται στα 660.000 ευρώ περίπου.
Τα κριτήρια που ορίστηκαν από το ΥΠΕΘΑ και βάσει των οποίων έγινε η αξιολόγηση για το ποια Κέντρα Εκπαιδεύσεως θα συνεχίσουν να λειτουργούν είναι τα ακόλουθα:
  • Τα πληθυσμιακά δεδομένα της κάθε περιοχής, με γνώμονα την ικανοποίηση κοινωνικών κριτηρίων, ώστε τα ΚΕΝ που θα παραμείνουν να συνάδουν σε μεγάλο βαθμό γεωγραφικά με τον τόπο καταγωγής των νεοσύλλεκτων οπλιτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και κοινωνικοί παράγοντες.
  • Διατήρηση των πιστοποιημένων αλλά και των υπό πιστοποίηση Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Αξιοποίηση των υπηρετούντων στα ΚΕΝ μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την όσο το δυνατόν ορθολογική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, δεδομένης και της άσχημης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας μας.
Τέλος ο κ. Δαβάκης, μετά από την απάντηση του κ. Υπουργού δήλωσε τα εξής:
Με ικανοποίηση και με αίσθημα ανακούφισης δεχόμαστε την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη και την ξεκάθαρη διαβεβαίωση του για συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΕΜ Σπάρτης.
Με την έγγραφη διαβεβαίωση του ο κ. Υπουργός τερματίζει τα σενάρια που έκαναν λόγο για διακοπή της λειτουργίας του ΚΕΕΜ Σπάρτης, με τη μορφή που έχει σήμερα ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, προκειμένου να μετατραπεί σε χώρο υποδοχής και κράτησης μεταναστών. Σενάριο που δικαίως είχε προκαλέσει την αναστάτωση σύσσωμης της Λακωνικής κοινωνίας.
Τα ικανά στελέχη που υπηρετούν στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις που αυτό διαθέτει αλλά και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που παρέχεται στους νεοσύλλεκτους όχι μόνο του ΣΕΜ αλλά και των υπολοίπων Σωμάτων του Στρατού Ξηράς στην Οδήγηση Βαρέων Οχημάτων, στη Ζαχαροπλαστική και τη Μαγειρική Τέχνη, την Αρτοποιία αλλά και τις υπόλοιπες ειδικότητες του Εφοδιασμού-Μεταφορών καθιστούν υποχρεωτική για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων μας, όχι μόνο τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΕΜ Σπάρτης, αλλά και την περαιτέρω αναβάθμιση του.

antenna south

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου