Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Credit Suisse: "Ένα βήμα πιο κοντά στην ελληνική χρεοκοπία αλλά όχι ακόμη" - Συμφέρει όμως η διάσωση της Ελλάδας!


Σε μείωση της τιμής στόχου για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε σήμερα η Credit Suisse σε ανάλυσή με τίτλο «A step closer, but not there yet» (ένα βήμα πιο κοντά αλλά όχι ακόμη), στην οποία επισημαίνει την έκθεσή των σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, την αύξηση των επισφαλειών, καθώς και τις κεφαλαιακές απαιτήσεις που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση των εργασιών της BlackRock.
Η Credit Suisse αναφέρει ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα συνεχίζουν να επιδεινώνονται. Μάλιστα θεωρεί ότι και το 2012 η ύφεση θα κυμανθεί στα ίδια με τα φετινά επίπεδα, ήτοι κοντά στο 5%, ενώ το έλλειμμα φέτος θα διαμορφωθεί κοντά στο 10%, από 7,6% που αναμένει η Τρόικα.
«Δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αναδιαρθρώσει άμεσα το χρέος της. Αλλά κοιτώντας το ημερολόγιο, μας προτείνονται δύο πιθανά σενάρια: ο Νοέμβριος και ο Φεβρουάριος, ενώ η αγορά ομολόγων υποδηλώνει ίσως όχι μέχρι το επόμενο φθινόπωρο».
Ακόμη, όπως αναφέρει η τράπεζες «με έλλειμμα μόλις στα 2 δισ. ευρώ ανά μήνα, «είναι πολύ πιο φθηνό να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της Ελλάδας παρά η αναδιάρθρωση του χρέους της».
Επίσης, τονίζει ότι μια αναδιάρθρωση είναι εν πολλοίς προεξοφλημένη, επομένως, σε μια τέτοια περίπτωση, οι αντιδράσεις θα ήταν σαν καθαρτικό: «Η Ελλάδα είναι μικρότερη από ό,τι η Lehman και καθώς όλη η έκθεση σε αυτή είναι γνωστή, οι επιδράσεις δεν θα είναι οι ίδιες».
Ωστόσο, επισημαίνει ότι ένα ρεαλιστικό haircut στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, είναι υψηλό και αγγίζει το 56%, ενώ θα φτάσει το 73% στο τέλος του 2012.
«Μια έξοδος από το ευρώ παραμένει απίθανη κατά την άποψή μας», τονίζεται στην έκθεση.
Τέλος, η Credit Suisse μείωσε την τιμή-στόχο για την EFG Eurobank στα 1,5 από 2,9 ευρώ, για την Πειραιώς στα 0,5 από τα 0,7 ευρώ, για το ΤΤ στα 0,8 από τα 2,8 ευρώ, για την Κύπρου διατηρεί στα 1,70 ευρώ.

bankingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου