Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

"Θέλουμε την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης" (O Κολοτούμπας της Ευρώπης... περαστικά μας)


Μετά το σάλο που προκλήθηκε προ ημερών από τις δηλώσεις του περί χρεοκοπίας της Ελλάδας, ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και ηγέτης του FDP, Φίλιπ Ρέσλερ απέρριψε την πιθανότητα εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι «οι συνθήκες δεν επιτρέπουν καν μια τέτοια πιθανότητα».

«Έχουμε διευκρινίσει
ότι θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα εντός ευρωζώνης, αλλά προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε για να επαναφέρουμε την οικονομική ανταγωνιστικότητα σε αυτές τις χώρες. Θα κάνουμε τα πάντα για να ανακτήσουμε την οικονομική ισχύ της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Ρέσλερ σε συνέντευξή του στο CNBC.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «είναι βασικό το να βάλουμε το εθνικό μας κοινοβούλιο να καταστήσει πιο αποτελεσματικό το EFSF ώστε να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να σταθεροποιήσουμε το ευρώ».

Παράλληλα, ο κ. Ρέσλερ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η το γερμανικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει τις προτάσεις για τη νέα δομή του EFSF.

«Ως η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η Γερμανία θα δεχθεί και τη μεγαλύτερη επιβάρυνση από το διευρυμένο EFSF. Η ανάκαμψη της χώρας από την κρίση του 2008 ήταν πολύ πιο ισχυρή από ό,τι στο μεγαλύτερο τμήμα της ευρωζώνης.» υπογράμμισε ο κ Ρέσλερ.


dealnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου