Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΔ: Γονατίζει ο Έλληνας από μέτρα…στο γόνατο!


Άδικα, αναποτελεσματικά, δυσβάστακτα και κυρίως γραμμένα στο …γόνατο θεωρεί η ΝΔ πως είναι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.
Το οικονομικό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, δηλώνει βέβαιο πως οι νέες επώδυνες αποφάσεις δεν θα αποδώσουν, προειδοποιούν για νέα κρυφά χαράτσια και
ανεβάζουν τους τόνους επαναφέροντας με κάθε ευκαιρία το αίτημα των εκλογών.

Αν και η πρόσκληση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες παραμένει ζωντανή και η απόκτηση νωπής, ισχυρής λαϊκής εντολής -«καθαρής λύσης», όπως την αποκαλεί ο ίδιος ο αρχηγός της παράταξης- αποτελεί διαρκές ζητούμενο για το στρατόπεδο της Συγγρού, κορυφαία στελέχη αποφεύγουν να επαναλαμβάνουν την επιθυμία τους σε πολλές από τις παρεμβάσεις τους, καθώς προτιμούν να εστιάζουν στην εποικοδομητική αντιπολίτευση, εξηγώντας τα τρωτά σημεία, τις παραδοξότητες και τις θολές αποφάσεις, παρά να δίνεται η αίσθηση στους πολίτες πως μοναδική αγωνία της ΝΔ είναι αυτή της επαναφοράς της στην εξουσία.

Η ισχύς εν τη ενώσει

 Σε αυτό το πλαίσιο, επιτελικά στελέχη δε σταματούν να υπογραμμίζουν πως το «τσουνάμι των άδικων μέτρων», δεν είναι τίποτα άλλο παρά απόρροια της αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής.
Τη θέση αυτή κλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα να υπερασπιστούν δημοσίως όλα τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με πιο χαρακτηριστική την παρέμβαση του «ήπιου», αντιπροέδρου,Σταύρου Δήμα, που καταλόγισε προχειρότητα, ατολμία, αδράνεια και αναβλητικότητα στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας πως με την πολιτικής της προκαλεί επιπλέον ύφεση, αυξάνει το έλλειμμα και την ανεργία και διώχνει τις επενδύσεις ενώ την κάλεσε να κινητοποιήσει μέτρα άμεσης ανάκαμψης, για να αποτρέψει βαθύτερη ύφεση και περαιτέρω χειροτέρευση της οικονομίας.

«Οι αριθμοί, δυστυχώς, μας δικαιώνουν»
Δικαίωση πίσω από τα νούμερα βλέπουν οι καθημερινοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Οι αρμόδιοι τομεάρχες, βλέπουν μάλιστα πίσω από τα νέα μέτρα, μια «ομολογία αποτυχίας», υπογραμμίζοντας πως η Κυβερνητική πολιτική αδυνατεί να επιτύχει την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάταξη της Οικονομίας, καθώς μέχρι σήμερα το έλλειμμα διευρύνεται δραματικά, τα έσοδα καταρρέουν, οι δαπάνες διογκώνονται και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) βουλιάζει.
Παράλληλα με τις στοχευμένες παρατηρήσεις, τα αρμόδια στελέχη κρατούν ψηλά τους αντιπολιτευτικούς τόνους χαρακτηρίζοντας «διανοούμενος φωστήρες», όσους ενεπνεύσθησαν και ανακοίνωσαν το νέο πακέτο μέτρων, πρωτοφανούς σκληρότητας.

Νέα αντιπολιτευτική… ορολογία!
Η ΝΔ προτίθεται το επόμενο διάστημα να σκληρύνει ακόμη περισσότερο τη στάση της, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις αλλά και νέους… όρους!
Ήδη ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος έκανε λόγο για «μπουλούκι ατάκτων», αναφερόμενος σε μια σειρά δηλώσεων Κορυφαίων Υπουργών, εγκαταλείποντας έτσι την πιο light εκδοχή που άκουγε στη φράση: «κυβερνητικό σκορποχώρι».
Νέα ορολογία εισήγαγε τις τελευταίες ώρες και ο Γραμματέας της «γαλάζιας» Κ.Ο., Κώστας Τασούλας, ο οποίος μίλησε για «επικίνδυνο δίδυμο», Παπανδρέου-Βενιζέλου, χτυπώντας ταυτόχρονα των πρωθυπουργό και των υπουργό των Οικονομικών αλλά και αποδυναμώνοντας το πολιτικό κεφάλαιο και των 2, εξισώνοντας τους και αντιμετωπίζοντας τους ως επιζήμιο ντουέτο για τον τόπο.
Τα χτυπήματα, προς τον πρόεδρο αλλά και προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης είναι πάντως αλλεπάλληλα, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει ήδη λάβει το χαρακτηρισμό «άφαντος» και «πρωθυπουργός σε μόνιμη εργασιακή εφεδρεία», και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να αποκαλείται περιπαικτικά «μοναδικός εκπρόσωπος της αλήθειας», ενώ του αποδίδεται και η διάθεση να εκφωνεί «στρατιωτικά διαγγέλματα».
Η αξιωματική αντιπολίτευση, θεωρεί πως η λήψη νέων μέτρων, πρόχειρα σχεδιασμένων, ελάχιστης έως μηδαμινής αποτελεσματικότητας αλλά και ο τρόπος ανακοίνωσης τους προς τους πολίτες αποτελεί δείγμα έλλειψης σεβασμού προς την κοινωνία που ολοένα και τακτικότερα υποβάλλεται σε νέες θυσίες και καλεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να σοβαρευτεί, δείχνοντας ψυχραιμία και σύνεση.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου