Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Με επίκεντρο τον εθελοντισμό το φετινό Σπάρταθλον - Το πρόγραμμα εκδηλώσεων!

Πολύπλευρες εκδηλώσεις για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός
Με τη φιλοδοξία να «αναβαθμιστεί το Σπάρταθλον μέσω της συμμετοχής των τοπικών φορέων και να καταστεί κτήμα όλων των πολιτών», όπως δήλωσε

ο δήμαρχος κ. Σταύρος Αργειτάκος, ξεκινούν οι εκδηλώσεις του κορυφαίου ετήσιου γεγονότος της Λακωνίας, που φέτος συμπεριλαμβάνει καινοτόμες δράσεις.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν από κοινού ο δήμαρχος Σπάρτης, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου για τον Πολιτισμό, Αθλητισμό και το Περιβάλλον του Δ. Σπάρτης κ. Μάριος Τζωρτζάκης, το μέλος του ΔΣ κ. Μανούσος Μανουσάκης, καθώς και το μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Οργανισμού κ. Δήμητρα Καρούνου, γνώμονας του ύφους των φετινών εκδηλώσεων είναι η εθελοντική συμμετοχή των πολιτών σε αυτές και η ανάδειξη των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών δυνάμεων των φορέων.

Την έναρξη των πολλαπλών εκδηλώσεων, που για πρώτη φορά φέτος θα διαρκέσουν μία ολόκληρη εβδομάδα, θα σηματοδοτήσουν το Σάββατο 24/9 τα εγκαίνια της έκθεσης «Δημοκρατία - Η μάχη του Μαραθώνα» που θα φιλοξενηθεί στο μουσείο της Ελιάς στη Σπάρτη και θα λειτουργεί έως τις 31/10. Στο πλαίσιο της έκθεσης η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη θα υλοποιήσει και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για μαθητές που θα την επισκέπτονται.

Επιπλέον, παράλληλες δράσεις επίδειξης αθλημάτων θα λαμβάνουν χώρα στο σημείο του τερματισμού καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας. Επιδείξεις ενόργανης γυμναστικής, καράτε, kick boxing από μέλη ιδιωτικών γυμναστηρίων, αλλά και οι επί τόπου δημιουργίες graffiti με θέματα από τον αθλητισμό, φιλοδοξούν να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα στις φετινές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρατίθεται ακολούθως:
• Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
10:30 Τρέξιμο ανωμάλου δρόμου 3 χιλιομέτρων με εκκίνηση από το άγαλμα του Λεωνίδα
17:00 Ζωγραφική ποδηλάτων στην κεντρική πλατεία Σπάρτης
19:00 Απονομή επάθλων ανωμάλου δρόμου
20:30 Συναυλία φιλαρμονικής Σπάρτης
• Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου
09:30 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στην βιβλιοθήκη Σπάρτης
19:30 Από την κεντρική πλατεία Σπάρτης θα γίνει αναχώρηση για Αρτεμίσιο όπου θα γίνει ανάβαση του δρόμου που βαδίζουν οι Σπαρταθλητές
20:30 Χορευτικά συγκροτήματα στην κεντρική πλατεία Σπάρτης
• Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου
09:30 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στην βιβλιοθήκη Σπάρτης
19:30 Νεανική μουσική στην κεντρική πλατεία Σπάρτης
• Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου
09:30 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στην βιβλιοθήκη Σπάρτης
14:00 Σκοπευτικοί αγώνες στον σκοπευτικό όμιλο Σπάρτης
16:00 Μαθητικοί αγώνες στίβου στο εθνικό στάδιο
16:30 Ποδηλατική εκδρομή με αφετηρία την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη
19:30 Ομιλία της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης στην πνευματική εστία
20:30 Μουσικός όμιλος Σπάρτης στην κεντρική πλατεία Σπάρτης
• Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου
09:30 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στην βιβλιοθήκη Σπάρτης
14:00 Σκοπευτικοί αγώνες στον σκοπευτικό όμιλο Σπάρτης
19:30 Απονομή επάθλων Σκοπευτικού
20:00 βραδιά κιθάρας
• Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου
09:30 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στην βιβλιοθήκη Σπάρτης
20:30 Θέατρο από παιδιά γυμνασίου στο Σαϊνοπούλειο
• Σάββατο 1 Οκτωβρίου
Από τις  9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα θα γίνου διάφορες εκδηλώσεις στο χώρο που θα τερματίζουν οι Σπαρταθλητές, όπως επίδειξη KICK BOXING, επίδειξη γυμναστικής και καράτε κλπ.
20:30 Τελετή λήξης του Σπάρταθλον 2011 στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.
Πορεία ΕΟΣ στην ορεινή διάβαση Αρτεμισίου

Εξάλλου, στο πλαίσιο του «Σπάρταθλον», ο ΕΟΣ Σπάρτης, συμβάλλοντας ενεργά εδώ και χρόνια στη διοργάνωση του αθλητικού γεγονότος στελεχώνει με εθελοντές του το σταθμό Κορυφής Βουνού, στο πιο δύσκολο τμήμα της διαδρομής του αγώνα, πάνω από τη σήραγγα του Αρτεμισίου.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ο ΕΟΣ σε συνεργασία με το Δ. Σπάρτης, δίνει μια ευκαιρία στους Σπαρτιάτες και ιδιαίτερα στους νέους, να γνωρίσουν το δύσβατο αυτό τμήμα της διαδρομής και μάλιστα σε «πραγματικές» νυκτερινές συνθήκες και να νιώσουν τις δυσκολίες, αλλά και τα συναισθήματα που βιώνουν στη μοναχική τους πορεία οι Σπαρταθλητές.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30΄ το απόγευμα από την κεντρική πλατεία της Σπάρτης με λεωφορείο, για τη βόρεια είσοδο της σήραγγας του Αρτεμισίου απ’ όπου και θα ξεκινήσει η ανάβαση.  

Η διάρκεια της πορείας είναι περίπου 2  ώρες με κατάληξη στο χωριό Σάγκας, στα νότια του βουνού και η επιστροφή στη Σπάρτη θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή σωματική κατάσταση και να έχουν προμηθευτεί ένα φακό  (κατά προτίμηση κεφαλής και με εφεδρικές μπαταρίες), μικρό σακίδιο, νερό και πρόχειρη τροφή (παστέλι, σοκολάτα, σταφίδες κα), αντιανεμικό, μακρύ παντελόνι ή φόρμα, κατάλληλα παπούτσια και δεύτερη μπλούζα. Σημειώνεται δε, ότι οι ανήλικοι πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από ενηλίκους.
Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους υπευθύνους από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στα τηλέφωνα 27310-22574 και έως την Παρασκευή 23/9



lakonikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου